vivre.bg

Улично изкуство у дома

улични елементи в дома_2

Да изпиеш сутрешното си кафе под уличната лампа или на паветата? Градската среда се е настанила съвсем удобно зад стените на този нетипичен дом в Сингапур. А концепцията се е породила съвсем естествено – заради привързаността на собственика към уличното изкуство и поп арта.

Яркият интериор е създаден с много въображение от екипа на местното студио KNQ Associates. Освен вече често срещаните тухлички и бетон, в дизайна на апартамента те използват и някои нетипични елементи, свързвани откровено с външната среда.

Кухнята е затворена в средата на дневната зона посредством метални стени, напомнящи за гаражни врати. Като част от интериора на дома върху тях са окачени телевизора и дори няколко картини. Оставено е и малко елегантно прозорче, което да хвърля светлина в затворената кухня.

улични елементи в дома_1

Ърбън духът се усеща в още няколко ефектни попълнения в дневната. Високата улична лампа завършва по неповторим начин къта за сядане с извити форми. Умален градски часовник виси в другия ъгъл.

Една от зоните до прозорците пък забавлява с покритието си, имитиращо красиви, дребни павета. Два стола и маса за напитки – и гледката е като прекопирана от някое от модерно улично кафене.

Множеството играчки, дребни аксесоари, произведения на изкуството, огледала и разноцветни елементи създават ярки и наситени с контрасти картини във всяко едно от помещенията.

Виж в снимките!

улични елементи в дома_4улични елементи в дома_3улични елементи в дома_кухняулични елементи в дома_2 улични елементи в дома_5улични елементи в дома_антре улични елементи в дома_6улични елементи в дома_7улични елементи в дома_10улични елементи в дома_12 улични елементи в дома_8 улични елементи в дома_9 улични елементи в дома_11