vivre.bg

Уникален апартамент във Варна, вдъхновен от българския дух

livingroom-1-27

Историята на този апартамент звучи като щастлив край на приказка, в която се разказва за един мъж, живял и градил кариера на няколко места по света, но решил да се върне в родината и да заживее тук със семейството си. Открива своя дом близо до морето в един от най-хубавите градове в България – Варна. Жилището се намира в стара, но напълно реконструирана сграда, която е защитен архитектурен паметник. Върху 120 кв. м семейството ще има просторна дневна, две спални и две бани.

„И заживели щастливо…“, но преди това…

Мястото е трябвало да бъде специално. Домакинът си е представял как в дома ще се чувства българският дух, но по съвременен начин.

На помощ идват M2 Design Studio. Те получават задачата да направят удобен дом за цялото семейство, който да удиви гостите с модерен интериор и вплетени в него елементи от характерните ни бит и традиции.

За основни цветове дизайнерите избират зелено и тъмно червено. Решават да направят реконструкции, които оптимално да организират жилищната площ.

дневна апартамент варна 2

Когато всичко има смисъл…

Вложиш ли в нещо старание и творчество, то става ценно и го заобичваш. Това се случва и тук. Голяма част от мебелите са изработени специално за проекта и са съобразени с мястото. Към тях се прибавят и лампи, декоративни елементи, греди, естествени материали и т.н., всички те допринасящи за уютното и топло усещане на апартамента.

„Проектирахме нощните лампи „Sea Life“, стенните панели „Дантела“  и огледалото са вдъхновени от една стара дантела с цвете, направена преди много години от баба ни“, разказват от M2 Design Studio.

Резбар от Велико Търново прави по тяхна идея дърворезбите за кухненския остров и секцията с телевизора. Масичката за кафе е изработена от врачански камък и огънато арт стъкло. Основната форма на масата е тиква, изваяна от Радослав Радев,а огънатото арт стъкло е изработено от варненска фирма.

Гардероби, кухня, секция, рафтове за книги, бюра и тоалетка са направени от местни компании според вижданията на дизайнерите. Масата за хранене, столовете, леглата и нощните шкафчета са от известни италиански марки мебели.

Проектът е наречен „Дом на пътешественика“.

(Фотографии – Енис Узунов)

livingroom-1-4livingroom-1   livingroom-1-8livingroom-1-7  livingroom-1-9

detail-2

livingroom-1-21livingroom-1-10

 

дневна апартамент варна 1detail-1

detail-7

corridor-1-7corridor-1-4

detail-21

bedroom-2-4bedroom-2-1bedroom-2-8

bathroom-2-1bathroom-2-2

bedroom-1-3 bedroom-1-4

bathroom-1-5 detail-15bathroom-1-6

bathroom-1-1

      Харесай Combo.bg във Facebook