vivre.bg

Високите технологии срещат високия стил

В една уникална къща в Германия

уникална къща в Германия_1

„Живот във високотехнологичен формат“ – това е концепцията, стояща зад създаването на тази уникална къща в Германия. С ултрамодерни технологии, които я превръщат в страхотно място за живеене, и с вид, който впечатлява с разчупените си форми!

  • Място: Германия
  • Архитекти:  Harald Eppler от бюро Eppler + Bühler
  • Технологии: Gira

На същите тези поляни, където някога си е играл като дете, сега е построен модерният му дом, който напълно да отговори на отношението му към живота. Разбира се, става въпрос за собственика на имота.

Инженер по професия, първоначално той си е представял, че постройката ще следва традиционните форми за една семейна къща и няма да се разминава със стила на останалите в района. Повлиян от ентусиазма на архитекта, с който работи, в крайна сметка той се сдобива с едно технологично чудо, облечено във впечатляваща, съвременна опаковка.

Все пак домакинът е поставил конкретни изисквания към къщата. Държал е да има: специално място за любимите автомобили и мотоциклети, леко наклонен плосък покрив и метална фасада. Всички те, разбира се, са изпълнени.

уникална къща в Германия_2

Къщата се състои от две структури, които заедно съставят общо четири нива.

Фасадата е затворена на север (посоката, в която се намират съседните домове), но е напълно отворена на юг и запад и прекрасните зелени гледки. Титан-цинковите панели пък се възползват максимално от дневната светлина през деня.

По-ниската конструкция е свързана с басейна и приютява просторния гараж, винарната и зоната за фитнес.

Разпределението вътре следва отворения план, като дневната и кухнята са разделени с различни височини на пода. Спалните и панорамната баня са на по-високите етажи.

уникална къща в Германия_3

Осветлението, отоплението и аудио технологиите се контролират от обединена система, управлявана чрез iPhone или iPad. Всичко се запаметява и архивира, така че, например, щорите да се затварят или отварят в зависимост от разположението на слънцето и данните от центъра, измерващ температурата в дома. Предвид се взема дори и силата на вятъра.

Системата за домашна сигурност също в на високо ниво. А осветлението само се променя в зависимост дали е време за вечеря, гледане на филм или релаксираща вана.

Разгледай снимките!

уникална къща в Германия_4 уникална къща в Германия_5 уникална къща в Германия_6 уникална къща в Германия_8уникална къща в Германия_7уникална къща в Германия_11уникална къща в Германия_18уникална къща в Германия_13уникална къща в Германия_12уникална къща в Германия_16уникална къща в Германия_15уникална къща в Германия_14уникална къща в Германия_17уникална къща в Германия_20уникална къща в Германия_19

Снимки: Ulrich Beuttenmüller
Източник: Freshome, Archello

Не пропускай: