vivre.bg

Уютното двустайно жилище забравя за обикновените стени

прегради и интересни стени в жилище_2

Стени с разнообразни покрития и интересни прегради – тайната на успеха на това жилище се крие в естествените материали и рационалното прекрояване на пространството!

Апартаментът с площ от 84 кв. м се намира Запорожие, Украйна. Дизайн е направен от Eugene Meshcheruk. Задачата: създаване на дневна част с отворен план и интериор в еко тема.

Преустройството е започнало със събарянето на стените, разделящи антрето и кухнята от дневното помещение. Сега всичко е по-светло и свързано… Но не изцяло!

прегради и интересни стени в жилище_3

Нищо в този интериор нямаше да бъде същото, ако не беше отделено такова внимание на стените. Голямата част от тях са покрити с различни материали, като дървени плочки, дървени панели или тухлички. И идеята е повторена във всяко помещение – от дневната, през антрето, спалнята и дори банята.

За отделянето на зоните с различни функции пък са използвани интересни начини за преграждане. Така високият гардероб близо до входа очертава границата на антрето и дневната и освен това е използван за гръб на пианото. Декоративната дървена „стена“ разделя дневната от трапезарията. А с леките бели завеси в спалнята е отделена зоната на домашния офис.

Всички решения – виж в следващите снимки!

прегради и интересни стени в жилище_6прегради и интересни стени в жилище_5прегради и интересни стени в жилищ_21прегради и интересни стени в жилищ_23прегради и интересни стени в жилище_20прегради и интересни стени в жилище_1n прегради и интересни стени в жилище_22прегради и интересни стени в жилище_7 прегради и интересни стени в жилище_8прегради и интересни стени в жилище_24 прегради и интересни стени в жилище_9 прегради и интересни стени в жилище_10 прегради и интересни стени в жилище_11

Не пропускай: