vivre.bg

Уютното 66 кв. м жилище подобрява функционалността си

малък функционален дом

Площта от 66 кв. метра е трябвало да накара младата двойка собственици да се чувстват добре в дома си. И то не само сега, но и в бъдеще – когато от двама станат трима. На помощ със създаването на практичен интериор идва екипът на местно студио A’Lentil Design.

Пространството, с което са разполагали, не е никак толкова голямо. Но пък целите са били съвсем ясни! Необходим е уют и топла домашна атмосфера, както и отделяне на няколко основни помещения – задължителните дневна, кухня, и спалня, както и стая, която лесно да може да се превърне в детска.

  • Място: Тайпе, Тайван
  • Площ: 66 кв. м
  • Дизайн: A’Lentil Design

малък функционален дом_2

Приятният, уютен интериор е постигнат чрез използването на мебели от светло дърво и много земни тонове. Свежи, наситени цветове се появяват като акценти – за добро настроение и оптимизъм.

Вградените шкафове и гардероби са поставени по продължение на стените в дневната и спалнята, за да осигурят място за прибиране на всичко необходимо и да изчистят пространството. С преграждане на част от терасата и добавянето й към съществуваща ниша, родителската спалня се сдобива и с удобна гардеробна.

Зад стъклена преграда в дневната е скрит малкият работен кабинет, който някога ще се ползва като стая за бебе. Стъклото гарантира повече светлина, а и не позволява малката площ да се усеща толкова клаустрофобично. Мебелите са леки и съвсем лесни за сгъване и пренасяне.

Виж всичко останало в снимките!

малък функционален дом_3 малък функционален дом_4малък функционален дом_9 малък функционален дом_5малък функционален дом_10 малък функционален дом_6 малък функционален дом_7 малък функционален дом_8 малък функционален дом_план