vivre.bg

Цветът на 2020 е класическото синьо!

Неподвластен на времето и дълбок, синият нюанс Pantone 19-4052 Класическо синьо е обявен за цветът на 2020 година. Изборът е направен от американския институт Pantone и както всяка година, той е зорко следен от дизайнери и специалисти в различни сфери на модната и развлекателната инустрия.

Класическото синьо е семпъл и елегантен тон. Той напомня за небето привечер и носи успокоение. Емоционално цветът се асоциира с усещането за мир и стабилност.

В свят на развиващи се технологии, които предизвикват способностите ни да обработваме толкова много информация, е лесно да разберем поривите ни да се докосваме до цветове, носещи повече честност и обещание за закрила.

„Класическото синьо дава усещане за сигурност и надеждност, на които винаги можем да разчитаме. Асоциирайки се с безграничното синьо на вечерното небе, този цвят ни насърчава да погледнем отвъд очевидното, предизвиква ни да мислим по-задълбочено, да увеличим перспективата си и да отворим потока на комуникация“, казват още от Pantоne Color Institute.

Снимка: blacklacquerdesign.com