vivre.bg

Чаровното малко жилище облича светли тонове

От апартамент с нефункционално разпределение и нужда от цялостен ремонт, сега този симпатичен малък дом може да се похвали с преобразения си, свеж вид и комфортен дизайн.

Жилището се намира в близкото до столицата село Челопеч и разполага с площ от 57 кв. м. А задачата за пълната му трансофрмацията собственичката поставя на дизайнера Антония Саранеделчева от Momi Studio.

Първата стъпка е била промяна на разпределението. Първоначално апартаментът е разполагал с две стаи, използвани за дневна и кухня. Целта обаче е била да се обособи отделна детска стая, а дневната да бъде възможно най-просторна.

За целта мокрото помещение и терасата са присъединени към новата площ на  дневната част. В отворения план на помещението е намерен удобен и красив начин, в който кухнята, трапезарията и холът да бъде обединени в едно. Светлите тонове на мебелите, стените и подовите настилки свързват частите с различна функция в обща композиция.

Мястото на предишната тераса сега е превърнато в приятен кът за почивка до прозорците. Тук, белите шкафове, покрити с възглавници, могат да се използват като пейка и да осигурят допълнителни места за сядане в холовата част. Като същевременно имат и съвсем практичната функция – за съхранение на вещи.

Изборът на бялото за основен цвят е помогнал на пространството да изглежда по-голямо и още по-слънчево. Малките цветни елементи пък се появяват за разнообразие върху единични детайли, като декоративните възглавници върху дивана. Още по-жизнерадостно усещане е доставено в детската стая с малките рисунки, осеяли цветните завивки и завеси.

holdetska-staq

Фотограф: Яна Блажева

One Comment