vivre.bg

Черна метална стълба хвърля забележителен ефект в пентхауса

Метална стълба в пентхаус_1

Toledano + Architects е студиото, което оформя дизайна на този, простиращ се на два етажа, апартамент в Тел Авив, Израел. Пред архитектите е стояла задачата да създадат отделени пространства с различни функции (тиха родителска спалня и забавна зона за децата), заедно с обща дневна част.

Площта от 160 кв. м е позволявала действия със смел размах!

Жилището разполага с достатъчно простор и то разпределен на две нива. На първото са почти всички основни помещения – спалните и дневната. Вторият етаж е заобиколен с приятни, широки тераси, които да гарантират, че всяка почивка на открито ще се превърне в страхотно изживяване. В средата на пространството е разположена единствено кухнята.

Метална стълба в пентхаус_2

Безспорно най-впечатляващият детайл от интериора обаче е окаченото черно стълбище, което свързва двете нива. В различните части на деня, слънчевите лъчи, минаващи през металните му въжета, хвърлят сенки из пространството, украсявайки го с интересни графични ефекти.

Любопитните дизайнерски решения съвсем не спират дотук. Плъзгащи се врати и панели разделят зоните в дома, откриват или скриват различните негови части. В шкафа за книги е скрит бар, от гардероба излиза малък разтегателен плот. Детската стая пък е като „къща за забавление“ вътре в самия дом.

За създаване на съвременна атмосфера, дизайнерите използват дърво, бетон и черни метали.

Виж всичко в следващите снимки!

Метална стълба в пентхаус_3 Метална стълба в пентхаус_7 Метална стълба в пентхаус_8Метална стълба в пентхаус_6креативна детска стая в пентхаус_1креативна детска стая в пентхаус_2 модерен пентхаус_2 модерен пентхаус_3Метална стълба в пентхаус_5модерен пентхаус_1тераса в модерен пентхаус_1тераса в модерен пентхаус_2тераса в модерен пентхаус_3тераса в модерен пентхаус_4тераса в модерен пентхаус_5/Users/gavriel/Dropbox/projects/04_EZ/cad/2d/ez-pr site 120116.d/Users/gavriel/Dropbox/projects/04_EZ/cad/2d/ez-pr site 120116.d/Users/gavriel/Dropbox/projects/04_EZ/cad/2d/ez-liste details4.d модерен пентхаус_4 модерен пентхаус_5