vivre.bg

Светлини, моля! Черно-белият апартамент среща цветовете

черно-бял интериор с цветни детайли_5

Този апартамент може да променя настроението си, да изглежда различно и да създава илюзията за повече пространства. Как? С майсторска игра на контрасти, светлини и огледала. И като казваме майсторска, имаме предвид наистина такава, защото…

Това е домът на двама интериорни дизайнери – руското дуо от Geometrix Design.

  • Място: Москва, Русия
  • Площ: 117 кв. м
  • Дизайн: Geometrix Design

Когато от студиото решават да реновират собствения си дом в Москва, те са убедени, че трябва да се заложат на монохроматичния вид и да поставят акцент върху мебелите и осветлението.

черно-бял интериор с цветни детайли_1

Черното и бялото създават основата, бетонните тавани следват съвременната тенденция, а ярките цветове и геометрични фигури по стените разнообразяват цялата обстановка.

Площта от 117 квадрата е разделена на четири помещения (дневна, кухня, спалня и детска стая), две бани и три килера или гардеробни. Единият от тях е скрит в огледален куб, отделящ антрето от дневната. Освен функционалната си цел, той създава и илюзия за повече пространство, а отразяващите се в него светлини го превръщат и в един от страхотните акценти на дома, грабващи вниманието още с прекрачването на прага.

Бетонният таван в дневната добавя индустриален вид към цялостното модерно и дори футуристично излъчване на стаята. Тук е открито място и за работното бюро с интересен геометричен рафт над него.

Кухнята е отделена в самостоятелна стая и разделена визуално на две части посредством силен контраст на черното и бялото.

Какво още? Виж сам в снимките!

черно-бял интериор с цветни детайли_14

През скрита врата в черната част се влиза към „частната“ част на жилището, където са детската, баня и родителската спалня. Доминиращите цветове в нея са също два, а огледален куб отново крие пространството с гардеробите.

Многоцветното осветление омекотява силните контрасти и си играе с настроението на интериора.

Разгледайте целия апартамент!

черно-бял интериор с цветни детайли_2 черно-бял интериор с цветни детайли_3 черно-бял интериор с цветни детайли_4черно-бял интериор с цветни детайли_gig_2черно-бял интериор с цветни детайли_6черно-бял интериор с цветни детайли_7черно-бял интериор с цветни детайли_9 черно-бял интериор с цветни детайли_10 черно-бял интериор с цветни детайли_11 черно-бял интериор с цветни детайли_12 черно-бял интериор с цветни детайли_13 черно-бял интериор с цветни детайли_16черно-бял интериор с цветни детайли_15 черно-бял интериор с цветни детайли_17 черно-бял интериор с цветни детайли_18 черно-бял интериор с цветни детайли_19 черно-бял интериор с цветни детайли_20 черно-бял интериор с цветни детайли_21черно-бял интериор с цветни детайли_22черно-бял интериор с цветни детайли_23черно-бял интериор с цветни детайли_24черно-бял интериор с цветни детайли_25 черно-бял интериор с цветни детайли_план

 

Виж още:

 

Използвани са информация и снимки от: contemporist, hqroom