vivre.bg

Ярки мотиви и микс от цветове: Бразилски полъх в IKEA

бразилска колекция в ИКЕА_1

Съчетавай без правила, само по твой вкус! Ярки мотиви, микс от цветове и скандинавски минимализъм завладяха IKEA с лимитирана серия – TILLFÄLLE. В превод: възможност да внесеш нещо щуро, смесващо бразилските багри с шведската прагматичност.

Какво общо имат скандинавската и бразилската култури? Не сме сигурни, че е много, но комбинирането им ще е интересно начинание. От IKEA обясняват, че идеята за TILLFÄLLE се заражда с въпроса докъде може да бъде „разтеглен“ скандинавският стил на дизайн.

В търсене на отговора, група от дизайнери и продуктови технолози поема към бликащия от енергия Сао Пауло. Музеи, пазари, ресторанти, графити, архитектура, музиканти и танцуващи хора…

бразилска колекция в ИКЕА_8

„Всичко в Бразилия е по-лежерно от това, с което сме свикнали на кандинавския полуостров. Пропорциите са по-големи, архитектурата е по-необикновена, хората сякаш се наслаждават на живота в по-голяма степен“, разказва Мете Нисен, творчески ръководител на TILLFÄLLE.

Цвят на сьомга, светлосиньо, наситенозелено и шоколадови тонове; забележителни десени и багри напомнят за бразилската джунгла и стрийт арт. Целта е да се внесе непринудена, забавна и изпълнена с настроение и енергия атмосфера у дома чрез по-големи мебели или съвсем малки детайли.

бразилска колекция в ИКЕА_3

Лимитираната колекция беше представена по-рано през месеца в магазина на IKEA заедно с модно шоу от Sassa Björg, създали специално за събитието няколко модела рокли с текстила от TILLFÄLLE, носещи духа и колорита на Бразилия.

Виж повече:

бразилска колекция в ИКЕА_5бразилска колекция в ИКЕА_9бразилска колекция в ИКЕА_12 бразилска колекция в ИКЕА_13 бразилска колекция в ИКЕА_14 бразилска колекция в ИКЕА_15 бразилска колекция в ИКЕА_16 бразилска колекция в ИКЕА_17 бразилска колекция в ИКЕА_18 бразилска колекция в ИКЕА_19 бразилска колекция в ИКЕА_20