vivre.bg

10 идеи за тийнейджърската стая

teen room

Искате да освежите стаята на порасналото дете вкъщи? Замислете се какво харесва то и от какво има нужда в стаята си.

Спалните на децата се променят непрекъснато – просто защото техните малки обитатели растат. Ако детето ви вече е ученик, тийнейджър, сте напълно наясно, че в стаята му трябва да има не само зона за спане, но и място за учене, слушане на музика и разговори с приятели.

Същевременно неговата спалня се различава от тази на възрастните – тя не е просто за спане, а е мястото, където тийнът избягва от света. В тази възраст децата имат нужда да се изразят, да покажат себе си и стаята им е чудесно място за това.

Това е неговото място и затова трябва да се чувства добре! Оставете го да участва в декорацията или поне да дава свободно предложенията си, които да обсъдите заедно.

Успех! От нас имате 1о идеи.

1. Черна дъска за писане

Когато дете е по-малко, ще може да рисува върху нея. Когато е по-голямо, да решава задачи, да си напише програмата за седмицата или да скицира ракети. Черната дъска е добро решение за всяка детска стая. Първо – защото е страхотен акцент и може да разнообрази едноцветните, бели стени в помещението. Второ – защото е забавна.

Как да я направите? Отивате в магазина и купувате боя за писане с тебешир. (Източник)

черна дъска за писане - 1

2. Карта на света на стената

Ако цялото семейството пътувате често, детето ви ще може да си отбелязва местата, които сте посетили. Или пък просто ще подобри познанията си по география и ще си набележи, нещата, които трябва да види, когато порасне.

3. Възглавници за сядане

Осигурете на тийнейджъра вкъщи удобно местенце за разговори с приятели. (Източник)

възглавници за сядане - 2

4.  Специално място за постерите

Децата обичат постерите, точно както вие сте ги харесвали, когато сте били малки. Как да впишете любимите плакати в иначе така изчистената стая? Отредете им специално място! Като, например, определите една стена само за постери. Можете да позволите на детето си да я изрисува с графити, ако има такъв талант.

Рисунките му окачвате в рамки на стената. Така ще изглеждат като произведение на изкуството.

стена с графити

5. Легло над шкафовете

Хитрите решения за осигуряване на повече места за съхранение на вещите са особени важни за детската стая, особено ако тя е малка на площ. Един добър вариант е да изградите платформа с шкафове, на която да качите леглото.

легло върху шкафовете

6. Разделете на две

Разделете стаята на две, като отделите зоните за четене и спане. Чрез преграда (на която да сложите едно или две бюра) можете да обособите и двете половини на стаята, ако тя се ползва от две деца. Така всяко ще си има своя, по-самостоятелна част. (Източник)

раздели на две

7. Стена с корк

Направете стена с корк или магнити, върху която детето ви да си слага всякакви бележки, рисунки и каквото му хрумне. Най-добрият вариант е да я закачите над бюрото.

стена с корк

8. Висящ стол

Просто за забавление… (Източник)

висящ стол

9. Зона за учене под леглото

Лофт леглата са перфектен вариант за малките детски стаи. Върху една и съща площ могат да се разположат както леглото, така и бюрото. А стаята ще остане просторна.

10. Големи надписи

Светещите големи букви ще разнообразят стаята. Можете да изпишете с тях и името на детето си. (Източник)

големи надписи

Източници: Freshome, Houzz