vivre.bg

Живот в 11 кв. м! Един мини дом в Италия

да живееш в 11 кв. м

Максимално практично пространство с кухня, баня, дневна и място за спане. Всичко върху 11 кв. м!

Едно от най-малките жилища в света, което да може да се похвали със своя интериор, се намира в Италия и е домът на един млад човек на изкуството. Той се казва Ромоло Бианко и пише песни. А за вида на мини жилището му в Иския, Италия е отговорен дизайнерът и архитект Марко Кортезе.

Върху изключително ограничената площ от 11 кв. м (и то на партерно ниво в сградата), дизайнерът създава повече от семпъл дизайн, който може да променя функцията си през деня и нощта.

Казваме че може да променя функцията си, но всъщност голямата реорганизация се случва с едно движение и една мебел. А именно – леглото. Способността му е в това, че може да се прибира под издигнатата за кухнята платформа и през светлата част на деня да служи като диван.

Другото са малки чекмеджета, където е възможно, лост за закачане на дрехите. И бели, светли тонове за максимално увеличаване на пространството.

Би ли могъл да живееш в такъв апартамент?

мини дом от 11 кв. м в италия_5мини дом от 11 кв. м в италия_8мини дом от 11 кв. м в италия_7 мини дом от 11 кв. м в италия_2да живееш в 11 кв. ммини дом от 11 кв. м в италия_6мини дом от 11 кв. м в италия_4мини дом от 11 кв. м в италия_3

Снимки: Enzo Rando

 

Може би ще ти е интересно също: