vivre.bg

115 кв. метра, облечени в класическа елегантност и минимализъм

Семейният апартамент от 115 квадратни метра се намира в сграда от 1970 г. в центъра на Серес, Северна Гърция. Жилището е напълно променено от дизайнерите на Normless с цел да отговори на новите нужди на собствениците, които очакват… бебе.

Вкусът на клиентите към по-класическата атмосфера дават тон за бъдещия интериор. Дизайнерите избират да съчетаят класическата елегантност с минималистичните добавки, внасящи повече функционалност в дома.

Класика и минимализъм

Класическите елементи, като паркета на рибена кост, орнаментите по тавана и облицовки на стените, са компенсирани от по-съвременните елементи. Такива са модерната мраморна трапезария и кухненски гръб, гланцираните врати, мебелите от тъмно и естествено дърво, металните осветителна тела в черно и месинг.

Чувството за фин лукс е осигурен през белите и черни мраморни елементи, докато дървените тонове се грижат за внасянето на топлина и уют. Чудесна комбинация!

Пренареждане и създаване на функционални ниши

Но, промяната не е само в обзавеждането, а и в разпределението. Някои от вътрешните стени падат, стаите са пренаредени.

Целта е да се създаде подходящото разделение между спалните помещения и достатъчно ниши и обособени пространства за прибиране на вече нарастващи вещи на домакинството.

Коридорът щедро обикаля всички помещения и открива достатъчно широки ъгли, които да съберат вградени мебели за съхранение.

Родителската спалня се сдобива с полусамостоятелна гардеробна. Умело тя е скрита зад дървена преграда с прозорци, напомняща за класическа дограма. Изборът на стъкло, вместо масивна преграда, зарежда с фееричност и внася дозирано количество естествена светлина в затворената малката ниша (а през нея – и до банята).

Премерената естетика е повторена и в детската стая, където топлите дървени настилки и бяло обзавеждане са освежени от игриви декоративни детайли.

Не пропускай да разгледаш още интериори на тристайни апартаменти: