vivre.bg

18 кв. м студио показва какво е практична подредба

малко студио от 18 кв. м - 1

Французойката Жералдин Лаферте (архитект, дизайнер и декоратор) е истински виртуоз в подредбата на малки апартаменти. И когато казваме малки, имаме предвид микро апартаменти с площ, която е трудно да си представите, че може да осигури нормални условия за живот на един човек.

Шедьовърът в колекцията й проекти носи работното име Dusheme. Това е един студио апартамент от едва 18 кв. м с направо гениална подредба и симпатичен свеж дизайн.

  • Място: Париж
  • Площ: 18 кв. м
  • Задача: Оптимално оползотворяване на пространството. Проектиранe на модулни и сгъваеми мебели.
  • Време за изпълнение и подготовка: 5 месеца

Върху площ колкото една стая дизайнерът успява да намери място за кухня, диван с масичка, маса за хранене с три места, бюро, легло, много шкафове и, разбира се, баня с тоалетна.

Да, възможно е да имаш всичко и върху толкова малко!

малко студио от 18 кв. м - 2

Една част от мебелите могат да се прибират към стените, когато не се ползват, и да се разпъват при нужда. Дизайнът им е толкова семпъл, че когато са скрити, изглеждат като част от декорацията на стените.

Така масата за хранене се залепва за стената като рамка на картина, а ниската, холна маса и двете табуретки се скриват под дивана. Вечер леглото се спуска над тях и изчезва отново през деня.

Тъй като площта е малко, при поставянето на шкафовете и местата за съхранение е пространството е оползотворено вертикално – от пода до тавана.

При избора на цветове и материали дизайнерът залага на бялото, светло дърво и тапети в приглушени тонове. Комбинацията между тях прави мястото уютно и приветливо.

Виж всичко в снимките!

малко студио от 18 кв. м - 3малко студио от 18 кв. м - 4малко студио от 18 кв. м - 5малко студио от 18 кв. м - 6малко студио от 18 кв. м - 8малко студио от 18 кв. м - 7малко студио от 18 кв. м - 9малко студио от 18 кв. м - 10

Вижте още: