vivre.bg

25 идеи за кухненски остров – за всяко място и всеки бюджет

Искате да добавите екстра способности към кухнята?

Кухненският остров е перфектният вариант! Той е мултифункционален и полезен компонент към всяка кухня. Ще ви осигури допълнителния плот за работа, който никога не ви е достигал. Или пък ще затвори визуално кухненския кът. Добавете столове или високи табуретки и можете да го ползвате за хранене.

Решили сме, че ще наречем кухненски остров всеки допълнителен плот. Така че тук ще видите и такива, които приличат на барплот или обикновена маса.

Събрали сме 25 варианта, разделени в 5 категории. От по-скъпи до такива, които можете да си сглобите дори сами. За големи или малки кухни! Започваме!

# С шкафове и рафтове!

Обикновено кухненският остров стои в центъра на кухнята – толкова близо до шкафовете, че да работите удобно, но и на достатъчно разстояние, за да се движите без затруднение. Но, особено при по-малките площи, той може да е прилепен до стената и да затвори кухнята във формата на „L“. Най-добрият вариант е да разполага с шкафове или рафтове, а перфектният – и със свободно място за бар столове.

кухненски островкухненски остров с шкафове_2кухненски остров с шкафове_4кухненски остров с шкафовемалък кухненски остров

Източници: Снимка1, Снимка2, Снимка3, Снимка4, Снимка5

# „Назаем“ от ресторанта

Когато нямате достатъчно място – работната маса като количка може да се превърне във верен приятел. Точно като в ресторантите, тя обикновено има индустриален вид с метални крака и е снабдена с колелца. Тя е лека, подвижна и може да бъде във всякакви размери.

кухненски остров като в ресторанткухненски остров на колелакухненски остров IKEAмалък кухненски остров_2кухненски остров на колелакухненски остров на колела_3

Източници: Снимка1, Снимка2, Снимка3, Снимка4, Снимка5, Снимка6, Снимка7

#Като маса

Висока или ниска, с тесен или широк плот. Дървената маса може да се окаже точното допълнение към вашата кухня. Хубавото е, че не е задължителното да е съобразена с цвета на кухненските шкафове. И разбира се, освен като помощник при готвенето, е идеална за хранене. И освен всичко – можете да я сглобите сами от плот и четири високи крака.

кухненски остров като дървена маса_2кухненски остров от дървена масаапартамент за двама в Парижбарплот като маса

Източници: Снимка1, Снимка2, Снимка3 – към целия апартамент, Снимка4

#Като барплот

Е, да – ще кажете, че това не е кухненски остров. Може да не е точно, но е най-лесният вариант за осигуряване на допълнителен плот в малката кухня. И освен това: винаги изглежда добре!

кухненски остров като барплоткухненски остров като барплот_2кухненски остров като барплот_3кухненски остров като барплот_4лесен кухненски остров32 кв. метра жилище 6кухненски остров за малък апартамент

Източници: Снимка1, Снимка2, Снимка3, Снимка4, Снимка5, Снимка6 – към целия апартамент, Снимка7

#Прибиращ се

Появява се, когато ти трябва, и изчезва, когато нямаш нужда от него. Звучи като идеалното решение, особено когато искаш да не нарушаваш изчистената линия на кухнята. Кухненски шкаф, маса или барплот – всичко може да се превърне в прибиращ се кухненски остров, стига да е снабдено с колелца и да е предвидено точното място, в което да се побере.

кухненски остров който се прибира кухненски остров който се прибира_2Гениални решения в уютния 39 кв. м апартамент_кухня_2

Източници: Снимка1, Сника2, Снимка3 – към целия апартамент

Търсиш още идеи за кухнята? Не пропускай да видиш: