vivre.bg

3 страхотни кухни от 3 софийски жилища

Кухни

Мечтаем си за кухнята! Как ще изглежда? Цветове, покрития и скрити възможности… Дали се нанасяме в ново жилище или искаме да променим старото, специалното внимание винаги е за нея. Най-важното място, сърцето на дома!

Ако имаше рецепта за перфектната кухня, със сигурност в нея ще присъстват две съставки: красив вид и удобство. И то в перфектни съотношения. Прибавяме и издържливост и имаме вечната кухня, която перфектно ни пасва.

Точно както тези три страхотни кухни. И трите – от софийски жилища. И трите имат свой характер и отразяват стила на собствениците си. Дизайнът и на трите е направен от студио Аlternative point.

Всички са снимани след около година ползване, което идва да покаже, че не са „нагласени за снимка“, а са употребявани и се употребяват. „Основното и най-важно нещо е функцията да се облече в добра визия, а не визията да ни лиши от функция“, казват дизайнерите.

Еднакви и толкова различни! Да видим:

# Модерна и с характер: Кухня с плъзгащи се врати

Кухня с плъзгащи врати_1

Собствениците на дома са искали да имат нетипична кухня, която да се прелива в дневната им зона, тъй като двете помещения се оглеждат едно друго през голям портал.

Освен на винаги впечатляващата комбинация от черно, жълто и бяло, дизайнерите залагат и на един интересен елемент: плъзгащите се врати. Решението дава възможност за лесно манипулиране с вратите, само с едно докосване. Освен това липсва рискът да се ударите в отворената врата.

Кухнята е изработена изцяло от ПДЧ, защото не само скъпите материали правят мебелите интересни, нали?!
Кухня с плъзгащи врати_2 Кухня с плъзгащи врати_3 Кухня с плъзгащи врати_4 Кухня с плъзгащи врати_5 Кухня с плъзгащи врати_7 Кухня с плъзгащи врати_8 Кухня с плъзгащи врати_9

# Нежно и въздушно: Кухня с кръгове

Кухня с кръгове_1

Кръстена е Bubble K и е отражение на собственичката си – умерено и дозирано стилно присъствие със собствен характер.

Заданието е било съвсем ясно: „Кухнята трябва да е практична, ведра, красива, лека като присъствие и да дава усещане за пространство, а и някъде ми се иска да има кръгове.“

За да изпълнят желанието, от студиото концентрират шкафовете при високите модули отляво и в долния ред. Така пространството над работния плот остава свободно. Тук е единствено аспираторът, умело скрит. И цялата стена е отредена на кръговете-лампи, с които кухнята става различна.

Другото е нежната комбинация на синьо и бяло и отраженията от гланцовите повърхности, даващи допълнително усещане за пространство.

Фронтовете са от МДФ с акрилно покритие, стандартен мебелен кухненски плот, стъклен гръб.

Кухня с кръгове_2Кухня с кръгове_3   Кухня с кръгове_5Кухня с кръгове_6Кухня с кръгове_4

# Свежо и компактно: Кухня със скрит остров

Кухня със скрит остров_2

Проектът носи името К§А и е представител на компактните кухни. Изпълнението й е класическо съчетание от материали – МДФ фронтове, в комбинация с шперплат за горния ред и технически камък за плота.

Черната стена-дъска вече е била тук и стилът на кухнята чудесно се е вписал към нея. На тъмния й фон изпъкват шкафовете в бяло и светло дърво, а осветлението придава интересен ефект.

Освен модерния си и свеж вид, тази компактна кухня има и свои скрити, функционални предимства. Едно от тях е разтегателният помощен плот-остров. Другият: седалката-ракла, изглеждаща като логично продължение на кухнята, пред която скоро ще застане трапезарна маса.

Кухня със скрит остров_1Кухня със скрит остров_2 Кухня със скрит остров_3Кухня със скрит остров_4

*Информация и снимки предоставени от Alternative Point.

One Comment