vivre.bg

3 съвета за кухнята (+ 3 грешки за избягване)

Дизайн: Аrchiblox

 

Несъмнено кухнята е една от най-важните части на дома. Тя трябва да бъде едновременно красива и функционална.

В помощ на всички, които обмислят да купуват нова кухня или да внасят подобрения в старата, екипът на списание Bon Appetit дава три добри идеи и три грешки за избягване. Всички те почерпени от личен опит.

Добрите примери

1. Трапезна маса в близост до кухнята

Масивна дървена маса може да не е просто място, на което да се храните, а полезно допълнение към кухнята. Сложена на една крачка от мивката и котлоните, тя ще играе ролята на допълнителен плот.

Вместо кухненски остров – трапезната маса до кухнята е практично решение с две функции.

kitchen

2. Бъдете готини. Направете си бар.

Зареденият с любимите питиета и чаши за специални случаи бар – звучи и изглежда добре. Отваряте го на поводи и на сбирки с любимите приятели. И просто е готино да го имате.

Ако сте от ценителите, можете да се разглезите и с някои фенски уреди като шейкъри, миксери, сокоизтисквачки, машини за лед и т.н.

bar

3. Не се лишавайте от допълнителното осветление.

Осветлението може да направи чудеса с вашата кухня. Поставете лампи, светещи силно за моментите, когато приготвяте храна и миете чинии. И LED ленти, които ще накарат подравнените в стройна редица шкафове да изглежда умопомрачително и от разстояние. Още повече, ако кухнята ви се намира в самата дневна.

ikea_kitchen
IKEA

 

Не правете това!

1. Не пренебрегвайте качествените материали.

В новия апартамент кухнята отнема сериозна част от бюджета за обзавеждане. Ако не можете да отделите голяма сума, опитайте да вложите повече поне в частите от нея, които ще използвате най-често, като плотовете, например.

kithen 2

2. Не се обграждайте с прекалено много рафтове.

Въпреки че присъстват в голяма част от дизайните на кухни, многото рафтове не са толкова добро решение за кухнята. Ако решите да бъдете различни и се заобиколите само с тях в кухнята, помислете – къде ще сложите онази не чак толкова привлекателна за окото част от посудата ви?

kitchen 4

3. Не се поддавайте на желанието да имате кухня цялата в бяло

Бели стени – добре. Чисто бели шкафове – хм, добре. Но бял под – недейте. Истината е, че бялото е трудно за поддържане, особено в кухнята.

Ако сте от хората, които рядко се задържат в кухнята или поставяте красотата на първо място – този съвет не е за вас.

kitchen 3

   Харесай Combo.bg във Facebook