vivre.bg

30 кв. м. на партера и една мебел

Жилище партер

Какво ще направиш, ако си собственик на 30 квадратни метра помещение на партера? Ти може и да не решиш да живееш в него, но точно такъв е изборът на тези двама герои.

Те са двойка, пенсионирани архитекти от Франция, които през по-голямата част от времето си живеят в провинцията. Разполагат обаче и с малък офис на парижка уличка, който решават да превърнат в своята градска резиденция.

Дори да идват тук само през уикендите, важно е партерът им да бъде така преустроен, че да предоставя всички основни удобства на един дом.

Като професионалисти семейството се обръща към професионалисти. И всичко в историята се завърта около една мебел.

Жилище партер мебел стена_2

Проектът по обзавеждането на помещението поема дизайнерското студио Freaks. Тяхната идея включвала създаването на един основен въртящ се елемент, който според начина си на позициониране да създава различни сцени в апартамента. Кръщават го  ‘tournette‘.

Елементът изглежда като полустена с овална форма. От една страна е като библиотека с рафтове. От другата – може да падне в плот за трапезарна маса. Може да е преграда. И може да се мести.

Какви са неговите различни роли и как те изменят едностайното жилище – виж в следващите снимки!

Жилище партер мебел стена

Жилище партер мебел стена_3 Жилище партер мебел стена_4 Жилище партер мебел стена_5 Жилище партер мебел стена_6 Жилище партер мебел стена_7 Жилище партер мебел стена_8

Жилище партер мебел стена_gMEUBLE CENTRAL DECOMPOSE copieImpression

One Comment