vivre.bg

35 кв. м мини дом дава идеи за едностайния апартамент

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_1

Той е функционален, компактен и много чаровен. Но освен всичко, може да даде и някои страхотни идеи за обзавеждането на едностайния апартамент.

Ако вашият е точно такъв, разгледайте това малко жилище внимателно, защото в него може да откриете вашето дълго търсено решение. Ако не – просто се насладете на снимките.

  • Площ: 35 кв. м
  • Тип: Едностаен апартамент
  • Място: Швеция
  • Агенция: alvhem

Малките апартаменти могат да възхитят всеки с тяхната комбинативността и прецизна съобразителност. Като това скандинавско жилище от 35 кв. м, зад чиито четири стени се крие всичко необходимо за живеене.
Как? Избирайки отворения план и добре премисленото обособяване на различни зони.

Ето какви съвети можем да вземем от неговия дизайн:

#1  Под в еднакъв цвят!

От влизането през входната врата, през кухненския бокс и дневната, подът в цялото жилище е в един и същ цвят. Изборът на дизайнерите е той да бъде бял и да се слее със стените и тавана за още по-голям визуален ефект.

За да се случи това, старият дървен паркет е боядисан, а останалата част е покрита с искрящо бели плочки.

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_2

#2 Килими за визуално разделяне на зоните!

Как да разделиш отделни зони в малък апартамент с отворен план? В този шведски дом на помощ идват и килимите. Освен чисто практичното им предназначение, те контрастират на белия под и обособяват частта на кухнята и дневната.

#3 Както и стените с различни цветове!

Същата е и целта на стените с различни цветове. Бялата част е за кухнята, малката стена на тухлички краси зоната за хранене, а дневната се отличава със сивия тон.

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_8

#4 Мебели в еднакви цветове!

В целия интериор на това малко жилище са използвани съвсем малко цветове. Бялото, разбира се, доминира, а черните акценти и декорации само разнообразяват вида.

Изборът на един цвят за мебелите спомага за свързаността на отделните зони и позволява на погледа да се движи спокойно. Като най-вече – създава усещане за лекота и повече пространство.

Подходът в този апартамент е съвсем мъдър! Старите кухненски шкафове не са сменени, а само боядисани в бяло. Същата е съдбата на столовете, а светлата окраска на дивана ще може да се поддържа лесно със сменящия се калъф.

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_1

#5 Полилеят, който грабва вниманието

Белият фон е перфектно място, в което нещо може да блесне с цялата си красота. А тук това е полилеят. Той е разположен над масата и създава страхотен акцент в изчистения и монохромен интериор.

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_9

#6 Спалнята не губи никаква излишна площ

Безспорно, нищо не може да замени уединението на отделената спалня. Но това са 35 кв. м и тук всичко е лично пространство!

Когато площта е наистина ограничена, по-добрият вариант е леглото да заеме минимална площ, за да остави достатъчно пространство за дневните дейности. В това жилище спалнята е вмъкната в малка ниша, използвана преди като гардероб. А стената в сини тапети отново е използвана за обособяване на пространството с различна функция.
35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_1235 кв. м_идеи за едностаен апартамент_13

#7 Всяка стена се използва

В този толкова малък дом е намерено място дори и за домашен офис! Как той успява да не натежи на пространството и да изглежда почти незабележимо? Отговорът: бюрото е тясно и с прозрачен плот; белият стол и белите рафтове се сливат със стените и единствено тъмната рамка остава като красив контраст.

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_14

#8 Огледала на стратегическо място

Клишето е вярно! Огледалата помагат за визуално увеличаване на пространството. Така че -използвайте ги!

В този апартамент за тях са открити три стратегически места: над бюрото, точно срещу прозорците; в малкото антре, точно до входната врата и върху врата на гардероба.
35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_15

#9 Големият гардероб помага много

Малката площ означава и недостиг на места за съхранение. А хаосът и многото вещи на показ още повече ще претрупат и „смалят“ мястото. Предвидете голям гардероб и използвайте цялата височина – от пода до тавана.

#10 Рафтове в малката баня

Защо да пропускате възможността да използвате способностите и на банята. Рафтове в малката ниша около тръбите, шкаф под мивката…можете дори да се възползвате и от мястото над тоалетното казанче.

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_19 35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_2035 кв. м_идеи за едностаен апартамент_17

Още снимки от жилището:

35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_335 кв. м_идеи за едностаен апартамент_1035 кв. м_идеи за едностаен апартамент_4 35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_1135 кв. м_идеи за едностаен апартамент_735 кв. м_идеи за едностаен апартамент_6 35 кв. м_идеи за едностаен апартамент_разпределение

 

Ако търсите още идеи за едностайния апартамент, не пропускайте да видите: