vivre.bg

49 кв. метра, които изглеждат много повече

49 кв. метра изглеждат повече_2

Площта му е едва 49 кв. метра, а изглежда толкова по-голям! Интериорът на този малък двустаен апартамент в Вилнюс, Литва може да ти покаже някои интересни трикове за манипулиране на пространството. И, за изненада, те няма да включват светли цветове, чисто бели интериори и предпазливи комбинации, а напротив! Със солидни дози смелост, дизайнерите от Interjero Architektūra залагат на еклектичния стил, който вплита във вида на малкия дом класически, модерни, винтидж и индустриални детайли.

Ето някои от съветите, които да вземеш назаем от този декор:

#Акцентирай върху предимствата

49 кв. метра изглеждат повече_4 49 кв. метра изглеждат повече_5

Високият таван е голямото предимство, с което това двустайно жилище може да се похвали. Наследил е характеристиката от старата архитектура на сградата.

Безспорно, високите тавани могат да „отпушат“ усещането за повече простор. Затова дизайнерите не пропускат да подчертаят предимството. Контрастните черни корнизи, графичната рамка над дивана и забележимите осветителни тела имат точно тази цел – да вдигнат неусетно погледа нагоре и да акцентират върху височината.

#Изчисти цялостно линиите

49 кв. метра изглеждат повече_749 кв. метра изглеждат повече_2

За да изглежда стаята по-голяма, очертанията ѝ не трябва бъдат накъсвани. Еднаквият под и стени и продължените по дължина елементи свързват пространството и увеличават визуално помещението.

#Не губи място за ненужни подробности

49 кв. метра изглеждат повече_15

Свикнали сме домовете да следват утвърдената схема на задължителните стаи: първо е коридорът, после  холът, кухнята… Е, да, но не и когато живеещ в 49 кв. м. Тук царува правилото: ако можеш без него, изхвърли го.

Или казано другояче: ако антрето изяжда толкова по-важната площ на дневната: елиминирай го и влизай директно в стаята.

#Използвай големи огледала

49 кв. метра изглеждат повече_1349 кв. метра изглеждат повече_12 49 кв. метра изглеждат повече_9

Големи огледала, разположени на стратегически позиции – трикът винаги работи! Тук в огледални повърхности са облечени шкафовете, рамкиращи кухненския кът.

# Привлечи погледа със смели детайли

49 кв. метра изглеждат повече_19 49 кв. метра изглеждат повече_20

Какво е решението за малката баня? Чисто бели плочки или може би… интересни пачъурк детайли и златни елементи, които привличат погледа и те карат да игнорираш големината на помещението.

Семплата спалня пък е заложила на стена, боядисана в омбре ефект, който пресъздава небесна илюзия и носи усещане за шир и свобода.

49 кв. метра изглеждат повече_16 49 кв. метра изглеждат повече_1749 кв. метра изглеждат повече_план

 

Не пропускай да разгледаш: