vivre.bg

5 горещи тренда за цветове в интериора

Когато става въпрос за избора на цветове в дома, съществуват хиляди възможности и комбинации, от които може да се избира. Кои са обаче последните тенденции за този сезон, избирани както от професионалистите, така и от дизайнерите по душа?

Ето и Топ 5 на цветовете, съставен от Freshome!

1. Гръцко синьо

синьо 1 синьосиньо 2
Нюансите на този цвят напомнят за морската ваканцията, по която все още въздишаме. Този цвят е успокояващ, но същевременно прави впечатление. Ключът към правилното му използване е в дозата. Ако искате да потопите дома в средиземноморското усещане, можете да прекалите. За по-умерени резултати, гръцкото синьо стои страхотно като акцент в кухнята (само върху една стена или върху кухненските шкафове).

2. Неутрално сиво

сиво сиви врати

Както знаете, сивото е „горещият“ неутрален цвят за тази година. Сивото омекотява резкия контраст на черно-белия интериор. Създава по-фино усещане и идва в най-разнообразни нюанси, които се комбинират добре помежду си. Важно е да знаете каква атмосфера създават те. Например: по-светлите тонове на сивото носят по-скоро топло усещане и са подходящи за спалнята или дневната. Тъмносивото прави по-силно визуално впечатление. Използвайте го, когато искате да акцентирате върху дадена част от стаята или дома.

3. Коралови

коралово 2 коралово
Розовото не е само за малките момиченца. И със сигурност кораловите нюанси изместват пастелните този цветове.

Стена или мебели в коралови разцветки сами по себе си правят впечатление. Важно е да бъдат съобразени с останалите елементи в средата, в която са поставени. Изберете цветова палитра, включваща много неутрални нюанси, за да предпазите очите си от прекалено натоварване. Съветът е да използвате кораловите цветове само като акценти в помещението.

4. Маслиненозелено

маслинено зелено 2 маслинено зелено 3 маслинено зелено

Ако се търси неутрален нюанс, който да предлага малко повече индивидуалност, един от изборите е маслиненозеленото.  Той е ненатрапчив, прави връзка към природата и се комбинира страхотно с дървото или камъка.

Особено подходящ е за местата, които служат като преход между интериора и екстериора в дома.

Друг използван вариант е комбинацията на наситеното светлозелено със синьо (показано във втората снимка).

5. Лилавото

лилаво
Лилавото е перфектният избор, ако искате да придадете луксозен и „разточителен“ имидж на дома.  От край време той се свързва с кралските особи и богатството. Не го използвайте в малки на площ помещения, а в тези, които искате да подсилите с по-царско усещане.

Мека мебел или възглавнички в този цвят биха били страхотен вариант за дневната.

Вижте още:20 идеални цветови комбинации за дома

Това са петте цвята, които доминират в интериорния дизайн в момента. Ако искате да придадете на някое помещение у дома модерен вид, използвайте ги в различните им нюанси независимо къде – дали върху стените, мебелите или аксесоарите.