vivre.bg

5 красиви начина да отглеждаш подправки в кухнята

Животът в града често значи да си заобиколен със стени от бетон. И мечтата за собствената малка градина на село остава някъде далеч в мислите. Не съвсем! Създай си лукса да виждаш всеки ден нещо зелено и зареждащо у дома. И то нещо, което ще ти бъде от съвсем реална полза.

Избери малък ъгъл в кухнята, намери верния стил и се обзаведи със личен източник на винаги свежи билки и подправки! Ето някои идеи:

#Кухня с вградена мини градина за подправки

Какво по-добро място за отглеждане на подправки от мястото, където ще ги използваш: кухнята. Ако подхождаш майсторски към храната, направи го и когато планираш новия дизайн на кухнята си. Специалното кътче за подправките може да е предвидено в кухненския остров, барплота или измежду стенните шкафове. И освен всичко, изглежда страхотно, нали!

кухня с вградени саксии за подправки_2кухня с вградени саксии за подправки_1 Дизайн: Designbytвградени саксии в барплотИзточник: houzzвградени саксии в барплот_2Дизайн: Abby Smith Design вградени саксии в барплот_3Дизайн: Blakes London вградени саксии в барплот_4Дизайн:  Osborne Cabinets and Millwork вградени саксии в кухняДизайн: Tendances Conceptцветни детайли в бял интериор_7цветни детайли в бял интериор_15Виж още от апартамента: тук.

#Използвай пространството над барплота

Имаш барплот или кухненски остров? Супер! Ето ти една идея какво да направиш и с пространството над него. Точно там, където си предвидил да сложиш абсорбатора или поставки с висящи чаши може да е и перфектното място за добавяне на малко зеленина, която винаги да ти е под ръка.

саксии над барплотИзточник: kitcheners висящи саксии_1_1Дизайн: ifitshipitshere

#Рафтове с подправки

Предвидил си помощни рафтове на свободната стена в кухнята? Подреди цветна композиция от различни саксии и кашпи с подправки.

рафтове с подправки в кухнятаДизайн: Kohler рафтове с подправки в кухнята_2Дизайн: Mobilificio Marchese

#Окачи ги!

Когато пространството е малко, трябва изобретателност! Закачи висящите саксии с куки при органайзера на стенния панел, на стената или на всяко друго подходящо за твоята кухня място.

градина с подправки_направи си самДизайн: Portico Design Group  подправки в кутииДизайн: Van Wicklen Design подправки в кухнята_1Снимка: pinterest саксии на куки в кухнятаИзточник: Chris Snook Photography саксии на куки в кухнята_2Източник: Dear Lillie саксии на куки в кухнята_4Дизайн: IKEA

#Вертикални градини за подправки

Какво по-подходящо място за вертикалната градина от кухнята?! Там симпатичните панели с изскачащи растения ще заемат съвсем малко място и ще украсят пространството като красива жива картина.
Виж: Направи си сам: Вертикална градина от палети

вертикална градина в кухнятаИзточник: houzz

 

Не пропускай: