vivre.bg

5 начина да компенсирате липсата на тераса

seating-area-balcony-of-Apartment-Refurbishment-interior

Винаги сте си мечтали да имате апартамент с голяма тераса, но съдбата ви е предвидила нещо друго. Като, например, градско жилище на петия етаж на оживена улица, който освен, че не е много просторен, няма и балкон. А е пролет, хората изкарват градинските мебели, чадърите и цветята. И за вас става все по-трудно да преглътнете тази специфика на вашия иначе толкова уютен дом.

Има някои начини да компенсирате (дори и малко) липсата на тераса. Ето пет идеи от Apartment Therapy, за които вярваме, че биха могли да сработят:

Използвайте и малкото, което иматевместо тераса 1

Виждали сте онези добре изглеждащи фасади на блокове, пред чийто френски прозорци има перила?! Е, определено това не са тераси, на които човек да може да направи и една крачка, но ако действителността около вашите прозорци е такава, възползвайте се от това малко място. С цветен килим и удобни меки възглавници, то може да се превърне в приятно място за сядане, което все пак е на открито.

Зелен кът вкъщи

вместо тераса 2
Винаги свързваме терасата с растителността. Да си направите вътрешна градина е добро решение за дома без тераса. Натрупайте саксии с цветя и декоративни палми и всякакви растения, които ви харесват върху етажерка или си направете „жива стена„. Не само, че ще зарадвате очите с нещо зелено, но и ще направи въздуха в стаята по-свеж.

Изиграйте го

вместо тераса 3

„Когато Мохамед не отива при планината, планината отива при Мохамед.“ След като някои остъкляват тераси, за да ги приобщят към стаите, защо да не може да се получи и обратният ефект? Вариантът тук е да отделите пространството пред прозорците в стаята с дограма. Зеленият килим на пода ще увеличи усещането, че сте на открито.

Вкарайте прозорците в играта

вместо тераса 4

Извлечете повече ползи от прозорците. Ако махнете пердетата и сложите кушетка с приятни възглавници пред тях, ще получите чудесен кът за почивка. Само отваряте прозорците и се радвате на слънцето.

Нещо отвън вътре

вместо тераса 5
Представяли сте си, че когато имате апартамент с голяма тераса, ще си купите онзи страхотен дървен стол (или каквато и да е друга градинска мебел)? Ами, вземете го.  Инсталирате го пред прозорците и се радвайте на гледката отвън.

    Харесай Combo.bg във Facebook

Тагове: