vivre.bg

50 кв. м изглеждат просторно, а побират толкова много!

50 кв. м с плъзгаща стена 29
„The Transformer project“ носи на архитектите от нюйоркската фирма Studio Garneau две награди и включване в специализирана книга за жилищен дизайн.

С какво толкова впечатляват неговите 50 кв м площ? Както говори и името на проекта – със способността му да се трансформира в различни конфигурации, така че да отговори на нуждите на собствениците.

Това таванско помещение просто има способността да се адаптира и от просторен лофт лесно може да се превръща в многостаен апартамент. Магията се крие в стигаща до тавана плъзгаща врата в центъра на апартамента. Тя разделя спалнята от дневната и кухнята. Когато спалнята е затворена, вратата открива красива висока библиотека. Ако стената се прибере, тя скрива дървените етажерки, а пространството придобива изключително изчистен, минималистичен вид.

50 кв. м с плъзгаща стена гиф

Леглото е падащо, а всички гардероби и шкафове са вградени, така че когато стената към спалнята е отворена, мястото да изглежда просторно и подредено. Вечер плъзгащата се стена може да се използва като екран за прожектиране. Хитро, нали?!

50 кв. м с плъзгаща стена 24

Мултифункционалността при мебелите и многото скрити места за съхранение тук са на особена почит. Диванът разполага с издърпващите се чекмеджета и може да се променя формата си и да се дели на различни по-малко модули. Масата за хранене също е снабдена с множество шкафове, а и играе ролята на  помощен плот при готвене. Стените в спалнята и банята (невидимо на пръв поглед) крият изненадващо много шкафове и чекмеджета. Намерено е място и за разполагането на два дрешника – единият се намира

50 кв. м с плъзгаща стена 150 кв. м с плъзгаща стена 2ю50 кв. м с плъзгаща стена 950 кв. м с плъзгаща стена 850 кв. м с плъзгаща стена 3 50 кв. м с плъзгаща стена 450 кв. м с плъзгаща стена 6 50 кв. м с плъзгаща стена 7 50 кв. м с плъзгаща стена 10 50 кв. м с плъзгаща стена 11 50 кв. м с плъзгаща стена 1250 кв. м с плъзгаща стена 31 50 кв. м с плъзгаща стена 1350 кв. м с плъзгаща стена 1450 кв. м с плъзгаща стена 1750 кв. м с плъзгаща стена 28   50 кв. м с плъзгаща стена 27  50 кв. м с плъзгаща стена 25 50 кв. м с плъзгаща стена 30