vivre.bg

64 кв. м апартамент с хитро разпределение и добри решения

апартамент с хитро разпределение - 4

Кухнята е сърцето на жилището, казват. А ако наистина се превърне в толкова централно място и се разположи директно в средата на дома? Ето ви реален пример от Киев и едно жилище, в което всичко се върти около кухнята.

Оказва се – подобно разпределение може да отключи много възможности в малкия апартамент!

Площта на жилището е 64 кв. м., а формата – квадрат. Всички прозорци се върху едната стена. Нито едно кътче от апартамента обаче не е тъмно.

Идеите за преобразяване на мястото се раждат в главата на архитекта Алекс Биков. Той решава да постави в центъра на дома – кухнята. Дневната, спалнята, банята и библиотеката просто ще се заобиколят от всички страни.

апартамент с хитро разпределение - 2

Самият Биков обяснява концепцията си с огъня. Домашният огън, който той нарича „основният източник на светлина и топлина във всички аспекти на живота“. Затова решава да завърти всичко около него. Проекта си нарича „Постоянно движение“.

апартамент с хитро разпределение - 15

Истината е, че освен с нестандартното си разпределение, този дом може да впечатли и с някои много хитри решения. Едно от тях е начинът, по който е отделена спалнята. Ако имате проблем с недостиг на светлина у дома, определено можете да вземете тази идея назаем.апартамент с хитро разпределение - 1

Спалнята се нуждае от уединение, а другите части от дома – от светлина. Решението е намерено в прозрачното продължение на преградата, която отделя спалнята.

Стъклото, затварящо стаята до тавана, пропуска слънцето, а гланцираната повърхност на панелите отразява светлината и създават усещане за повече простор.

Освен това стените имат и други функции. Една от тях ще послужи за гръб на кухнята, другата се превръща в „ТВ стената“ в дневната.

апартамент с хитро разпределение - 17

Библиотеката е качена на подиум и осигурява наистина много места за съхранение. Тухлените стени и талашитът омекотяват модерния вид на интериора и придават небрежен и уютен вид на мястото.

апартамент с хитро разпределение - 3 апартамент с хитро разпределение - 4
апартамент с хитро разпределение - 5 апартамент с хитро разпределение - 6 апартамент с хитро разпределение - 7 апартамент с хитро разпределение - 8 апартамент с хитро разпределение - 9 апартамент с хитро разпределение - 10 апартамент с хитро разпределение - 11 апартамент с хитро разпределение - 12 апартамент с хитро разпределение - 13 апартамент с хитро разпределение - 14 апартамент с хитро разпределение - 16