vivre.bg

Запомнящ се еклектичен интериор върху 45 кв. м

Ако е малко, нека да е запомнящо се! Изумително е как ограничената площ предизвиква въображението и амбицира към създаване на уникални интериори. И няма как това да не е така, защото мини апартаментът идва с един сериозен недостатък – именно малката площ, и за преодоляването му са необходими огромни усилия.

Ето го и примерът от Москва. Жилището с площ от 45 квадратни метра е наречено от интериорните дизайнери, работили по проекта – „Мечта“. Собствениците го закупуват с цел отдаване под наем и мислейки за бъдещия му вид, си представяли едно светло и запомнящо се място, в което би било приятно да се живее, мечтае и твори.

Малката площ на апартамента е имала предимството да разполага с три прозореца по дължина, което е позволило създаването на отворено пространство с три зони – дневна, кухня с трапезария и спалня. Жилището от 45 кв. м не просто е идеално за двама души, изненадващо то дори може да им предложи удобни функционалности и светло антре, баня с просторна душ кабина, уютна спалня с гардеробна.

Дизайнерите запазват старите паркетни подове и неизмазани тухлени стени, които единствено боядисват в бяло. Всичко друго е напълно реновирано. Вниманието се привлича ту от тъмните тавани, ту от крещящите фототапети, а след това погледът пада върху масивните дървени плъзгащи се врати. Боядисаните върху тях огромни геометрични фигури се оказват страхотно решение! Големите дървени плоскости затварят спалнята и от двете страни и в зависимост от положението си създават различни сценарии в дневната зона.

Но би било жалко всички усилия за създаване на един незабравим интериор да спрат дотук, нали?! Интересните хрумвания продължават в самата спалня с нестандартната табла за легло от изрязан дънер. Приятно е да се види как естествените му извивки перфектно прилягат на мястото над леглото. Голите тухлени стени и груби форми на дървото са омекотени от елегантна нощна масичка със златна основа.

Комбинацията от естествени материали и по-лъскави, шикозни елементи е основна линия и при обзавеждането на трапезарията и дневната. Една част от елементите в интериора са сякаш донесени от пътуване в Азия, други носят аристократичност и усещане за модерност и лукс.

Какво мислите вие? Разгледайте и преценете в снимките по-долу!

Източник: hqroom.ru

Не пропускай да видиш още: