vivre.bg

Samsung създаде телевизор, който да прилича на мебел

В съвременния технологичен свят сме свикнали новите телевизори да ни впечатляват със свръх тънки и дори гъвкави форми. Корейският гигант Samsung, разбира се, направиха всичко това, но решиха да предложат нещо и на потребителите с по-изтънчен вкус – серията Serif TV.

Тя е насочена към естетите, които смятат черните екрани, закачени на стената, за грозни допълнения в интериора. Целта на телевизора Serif е да изглежда повече като мебел, отколкото като технологичен продукт. Да бъде самостоятелен обект в стаята и да изглежда добре във всякаква среда.

телевизор Samsung Serif - 8

За създаването на телевизора компанията работи съвместно с двама френски дизайнери – Ronan & Erwan Bouroullec. Дизайнът на Serif е вдъхновен от едноименния тип шрифтове и буквата „I“. Той е разработен в три цвята варианта – бял, тъмносин и червен, и три размера – Ultra HD 40-инчов модел, Full HD 32-инчова версия и HD 24-инчов.

По-големите два модела идват с допълнителни крака, на които телевизорът може да стои самостоятелно върху пода, без да е нужно да бъде закачан на стената или поставят върху шкаф или секция. serif-lifestyle

Кабели пък са скрити в задния панел на телевизора.

телевизор Samsung Serif - 2

За да бъде всичко в серията уникално, двамата братя дизайнери създават и дистанционно, коeто да отговаря на стила на Serif.

Телевизорите трябва да бъдат пуснати на пазара от началото на ноември и то само в няколко страни в Европа. По неофициални данни цените (за Великобритания) ще са съответно 499, 699 и 1199 паунда за различните размери.

Харесва ли новия дизайн, преценете сами!

телевизор Samsung Serif - 1 телевизор Samsung Serif - 3 телевизор Samsung Serif - 5 телевизор Samsung Serif - 6

телевизор Samsung Serif - 7

Информация: The Verge, Samsung